Pyszna pasta z buraków ćwikłowych i fety

Ser feta i czosnek, które świetnie do siebie pasują, stanowią dobrą bazę do tworzenia różnego rodzaju past i “smarowideł’. Jadłam już fetę z czosnkiem i suszonymi pomidorami – pyszne połączenie. Ostatnio postanowiłam połączyć te składniki z cebulą i ugotowanymi, tartymi buraczkami. Też zdecydowanie polecam. Zdrowe, pyszne, dość szybkie i tanie. No i ten kolor.

Sprawdzi się zarówno jako dodatek do kanapek na śniadanie czy kolację lub jedna z propozycji na imprezie. Spróbujcie, oceńcie, może macie własne propozycje na inną pastę z dodatkiem fety? Czekam na Wasze pomysły.

SKŁADNIKI:

IMG_01312-3 łyżki ugotowanych i startych buraków ćwikłowych, mogą być gotowe ze słoiczka

1 opakowanie sera typu feta

2 ząbki czosnku

1 średnia cebula

WYKONANIE:

Buraki, jeśli mamy surowe, ugotować, obrać i zetrzeć na tarce, dodać przeciśnięty czosnek, rozdrobnioną fetę oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Wymieszać dokładnie i gotowe. Można dodać także zieleninę, np. koperek lub natkę pietruszki. Podawać np. z pieczywem lub krakersami.

One thought on “Pyszna pasta z buraków ćwikłowych i fety

Leave a comment